Het bowlingseizoen is weer begonnen.

 

Met de Algemene Ledenvergadering van woensdag 8 september 2004 begon de start van het nieuwe

bowling seizoen 2004/2005. Meteen de vrijdag erna was er weer de hernieuwde kennismaking met de vertrouwde omgeving van Pim’s Bowlingcentrum aan het Buikslotermeerplein 4 te Amsterdam Noord.

 

Op zo’n eerste avond is het altijd meer praten met en luisteren naar de (vakantie) verhalen van je mede bowlers die je een aantal maanden niet gezien en gesproken hebt dan serieus bowlen. Gelukkig hoeft dit ook niet op de allereerste bowlingavond want dat noemen wij de ingooi avond. Het waarom zal u wel duidelijk zijn; na een paar maanden niet bowlen zijn er maar weinig bowlers die meteen alle tien de pins van de baan gooien. De strikes (alles in een keer om) en spares (alles in twee keer om) zijn op zo’n avond dus vrij schaars. Er zijn natuurlijk bowlers die het hele jaar door bowlen en dat zie je dan meteen. Daar vallen de strikes en spares achter elkaar. Onder het genot van een drankje bereidt een ieder zich voor op de onderlinge (sportieve) competitie die gaat komen. De fanatiekelingen onder ons bekijken de teamsamenstelling (zijn er nog bowlers van team verwisseld), hoe wordt er individueel gegooid (zeker in de vakantie geoefend) en berekenen dan hun kansen om aan het eind van het seizoen weer een beker in de wacht te slepen. Volgens mij moeten sommige kasten het begeven onder het gewicht van al die bekers. En dan al dat poetsen om al die prachtige bekers en trofeeën glimmend de wereld in te laten kijken. Maar vrees niet mede bowlers, er is een remedie om oude, overtollige bekers aan een nieuw tweede leven te helpen.

Nieuwsgierig hoe; vraag dat maar eens op een vrijdagavond aan Els Fransman.

 

Er wordt nu dus weer elke vrijdag gebowld van 21.00 tot 23.00 uur. De opzet is dit jaar iets veranderd.

Elk team speelt nu 3 keer tegen elkaar. Aangezien we momenteel met 9 teams spelen en de spelindeling is gebaseerd op 10 teams is het gevolg dat elk team 3 vrije avonden in het seizoen heeft. Iedereen is hier nu van op de hoogte en het bevalt goed. Als er een team is dat toch wil bowlen op hun vrije avond, dan geven ze dit ruim van tevoren door en dan kunnen ze ook gewoon spelen. Helaas kunnen ze hiermee geen punten verdienen. Het voordeel van zo’n vrije avond is dat je nu een lang weekend weg kunt gaan zonder dat je een competitie avond mist.

 

Er zijn twee avonden in het jaar dat je niet je team vertegenwoordigt maar dat je voor je zelf speelt.

Op 7 januari 2005 is dit het individuele cuptoernooi en op 18 maart 2005 het paastoernooi. Dit zijn

de avonden die extra leuk en gezellig zijn vanwege het feit dat je van tevoren niet weet wat het bestuur van de bowlingclub dit jaar weer heeft bedacht. Wordt het gewoon bowlen of speel bowlen?

 

In ieder geval verheugen wij ons weer op een gezellig en sportief bowling seizoen.

 

Tot Bowls,

 

Jan Teffer